Elektas - Til forsiden
Login
 
Elektas - Til forsiden

Miljø

Solenergi er verdens reneste energi. Et solcelleanlæg udleder ingen forurening og ingen affaldsprodukter til miljøet. Installerer du et anlæg på 6 kW, der ved optimal placering producerer ca. 5.500 kWh om året, sparer du faktisk miljøet for ca. 2.750 kilo CO2 om året.
 


Økonomi

Håndværkerfradraget fortsætter i 2012. Det betyder, at private kan få håndværkerfradrag for arbejdsløn (inkl. moms) til service og vedligeholdelse i hjemmet - herunder opsætning af solcelleanlæg. Fradraget kan maksimalt udgøre 15.000 kr. årligt pr. person over 18 år i husstanden.

Der er i dag en mulighed for at afskrive investeringen af solceller. For nogle kan det gøres med fordel, for andre ikke. Det afhænger blandt andet af din privatøkonomi, og det er derfor vigitgt, at du søger rådgivning hos din revisor om hvilke regler og ordinger, du med fordel kan benytte, når du skal investere i et solcelleanlæg

 

Nettomålerordningen

Nettomålingsordningen er en ordning, så du kan bruge det offentlige elnet som batteri for den strøm, du får i overskud fra solcelleanlægget. I princippet løber din elmåler baglæns, når du producerer mere strøm, end du selv kan bruge, og du kan hente strømmen tilbage uden at betale for den, når du har brug for det. Ordningen omfatter alle typer vedvarende energianlæg, som leverer strøm til private og offentlige bygninger, op til 6 kW.

Garanti

Producenterne af solcelleanlæg lover typisk en produktgaranti på mellem 5 og 10 år på solpaneler og vekselretter.

Et solcelleanlæg er et produktionsanlæg, og derfor gives der også garanti for anlæggets ydelse. Det kan eksempelvis være en effektgaranti på 90 procent efter 10 år og 80 procent efter 25 år. 

 

Links

Nøglegårdsvej 18      -      3540 Lynge      -      Tel: (+45) 48 16 38 00      -      Fax: (+45) 48 16 38 10      -      CVR: 73323428      -      E-mail: elektas@elektas.dk